Rýže dlouhozrnná 1000 g
Detailní popis produktu
Rýže dlouhozrnná
Rýže je jednou z nejuniverzálnějších potravin – v mnoha zemích má svoje místo na talíři od snídaně až po dezert. Jednotlivé odrůdy jsou různě veliké a po uvaření mají odlišnou texturu. A podle toho je taky volíme do receptů. Rýže dlouhozrnná je až pětkrát delší než široká, a má zrníčka, která po uvaření zůstanou nadýchaná a oddělí se. Protože jsou zrnka pevná, tvoří skvělou přílohu, ale upotřebíte je také v pilafu nebo salátu.
Uvařit rýži se zdá sice jako snadný úkol, ovšem leckterý ostřílený kuchař si nakonec láme hlavu nad nedodělanou, nebo kašovitou hmotou. Jaké je tajemství pro dokonale připravenou dlouhozrnnou rýži? Pořádně ji propláchněte, dokud z ní nepoteče téměř čistá voda, a pak ji nechte ještě půlhodinku odmáčet. Zbavíte tak rýži přebytečného škrobu, který způsobuje slepení. Dál už je to brnkačka. Slijte vodu a nalijte novou v poměru 2 díly vody na 1 díl rýže. Osolte, přiveďte k varu, a pak ji nechte dojít na mírném plameni 15–20 minut. Tento recept nás nikdy nezklamal.
Základní specifikace
Složení: rýže dlouhozrnná 100 %.
Alergeny: Může obsahovat arašídy, jiné skořápkové plody a sezam.
Země původu: Pákistán
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1473 kJ / 347 kcal |
Tuky: | 0,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 77 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Bílkoviny: | 8,4 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.